Denne måned i tegneserier (fordi ugentlige ting er for svære)

Lucha prøver noget nyt med den her blog. Vi blogger! For reals! Indhold forbeholdt jer, der kommer her eller følger os på Fjæsbogen. Der er snart nyt podcast, men Michaels udstyr er mangelfuldt ( det sagde hun også i går), og Henning har lidt travlt med ikke at blive spist af norske trolde. Men der er udstyr på vej, og Henning har lært filmen Troldjægeren udenad snart

I denne uge fører Henning pennen ( og Michael blander sig kun lidt). TAKE IT TO THE BRIDGE, HENNING LARSEN:


Det er oktober, og du ved, hvad det betyder, hvis du følger tegnere på sociale medier: blæk ud over det hele! Det hedder nemlig Inktober (Michael siger: Måneden hvor alle de tegneserieprojekter, du går og venter, på bliver yderligere forsinket på grund af lovlige overspringshandlinger). Slå nogle tegnere op på Insta og se, hvad der sker.

This week in comics ovre på The comic journal er stoppet.

Så lad os fejre de mange gode år ved at tale om, hvad der sker med tegneserier, og mindes det ugentlige indlæg. (Michael siger: Hatten af for det. Det er latterligt svært at lave noget som helst en gang om ugen. Henning ville gerne, men der er trods alt nogen, der læser andet end tegneserier (læs: skifter bleer)).

Comic books are burning in hell gør dog et forsøg på at hjælpe os gennem denne svære tid.

Ping-nomineret tegneserie stopper!!!

Lidt flere kedelige nyheder. Den danske web comic Basic Instructions Before Leaving Earth (Ping nomineret og det hele) stopper, men som et lille plaster på såret bliver manuskriptet postet på deres hjemmeside. Og der bliver holdt udsalg for at rydde butikken. Hvis jeg havde nogle penge her i det kolde Norge, havde jeg købt de her charms:

Rumble lever!

Men over til de gode nyheder. Vi har før talt om Image-serien Rumble’s usikre fremtid. Det viser sig, at David Rubín overtager fra James Harren, og selvom Rubín følger Harrens designs, er det godt at se han ikke prøver at kopierer stilen, men bringer sine egne kendetegn med. Mere om Rubín i fremtiden, når vi engang når til hans The hero og Beowulf. Første single issue med Rubín som tegner udkommer i december, hvis man er til sådan noget.

Computerspil, rollespil og andre ting, der ikke er tegneserier (dette afsnit navngivet af Michael)

Kan i huske Battle Chasers af Joe Madureira? Nu som computerspil, og anmeldelserne virker lovende, hans designs virkede overraskende godt i Darksiders, der nu er ude på alt i HD og nyHD og alle de andre formater. (Michael siger ZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzcomputerspilZzzzzzzzzzzzzzDavid Lynch foreverZzzzzzzz).

Mens jeg flyttede lykkedes det mig at opdage og høre alle 70 afsnit af The adventure zone : De tre mcelroy brødre spiller D & D med deres far. Det er hysterisk morsomt og har afledt tonsvis af fanart og animationer. Nu bliver den så en tegneserie

Norge spiser en Short Box, og andre steder, der formår at lave noget ugentligt

Men for dælen, altså. Hvor skal vi søge hen nu, hvor This week in comics er død. Hvad med This week , ovre på Coredoor. Det er hurtigere at copy paste deres about end at prøve at beskrive siden:

Coredoor is a site created by Brandon Graham and Shannon Lentz as a platform for us, our peers and friends to talk about storytelling, comic books and being humans.

Short Box #6 nåede desværre at lukke for bestillinger, mens jeg stod i flytterod til halsen (ikke at de over 6000 tegneserier ikke stadig er i kasser.). Man kan dog stadig købe titler fra Short Box #5. Specielt The Tar Pit af Jeremy Sorese og What Is Left af Rosemary Valero-O’Connell, er virkelig gode.
Jeremy Sorese egen hjemmeside har nogle af hans tegneserier, så den er et besøg værd. Og Rosemary Valero-O’Connells tegneserier har jeg selv ventet længe på at få fingrene i, så mere af hende på et sprog jeg kan læse tak!

Ting, der udkommer på sprog, der kan forstås

 

 

 

Tales from the age of the cobra af Enrique Fernandez, bliver nu oversat til engelsk og udkommer i starten af næste år. Den er tidligere udkommet på svensk, så den er til at få og læse, for dem der kan. Det er hans Aurore og Den glädjelösa ön (Svensk) for øvrigt også.
Kik forbi hans hjemmeside, hvor I også kan se hans andet værk på engelsk Brigada, der udkom på engelsk tidligere i år.

Hey, nu hvor vi taler om ting, der kommer på engelsk og udkommer i starten af det nye år.

(Michael danser og råber og skriger om et helt podcast dedikerer til Møbbe!! Også selvom vi er fjollet ukvalificerede til at udtale os om ham og sikkert bare bliver til kæmpegrin i de mere akademiske hjørner af det danske tegneseriemiljø! Vi er frygtløse, råber han og flår tøjet af og danser nøgen, imens han råber “ARZAAAAAACH!!!”).

Linda og mådderfåkking Valentin på Bogforum!!!!

Lad os slutte med lidt danske nyheder. På nummer9 har Carsten Søndergaard i kommentarfeltet fortalt lidt om, hvad der sker på dette års bogforum, der finder sted fra den 10-12 november. Hvis der er tid (for jeg er i landet), svinger jeg forbi og samler de to nye udgivelser op, han taler om.

Carsten skriver:

“En lille korrektion til Mézières’ besøg på BogForum: Faktisk er det BogForum selv, ikke Cobolt, der har inviteret ham.

Han signerer en time sent fredag eftermiddag (tid og sted følger), en time lørdag kl. 13 på Cobolts stand og en time midt på søndag eftermiddag på Cobolts stand (tidspunkt følger; der bliver 50-års fødselsdagslagkage i den forbindelse). Lørdag kl. 11.45 interviewes han af Bo Green Jensen på Hvid Scene. Der vil være nummersystem til signeringerne. Han laver få tegninger og mange signaturer. Han fyldte 79 år for en uge siden og er således en ældre herre.

Blandt de plus/minus tyve uspecificerede tegneserieskabere på Cobolts stand er blandt andre disse, som Mézières signerer sammen med lørdag kl. 13: Lars Horneman, Peter Kielland-Brandt, Henning Kure, Peter Madsen, Thomas Nøhr, Rune Ryberg, Peter Snejbjerg, Karoline Stjernfelt og Thomas Thorhauge. De har nemlig alle lavet en lille tegneserie med Linda og Valentin, som er med i det hyldestalbum til serien, som Cobolt udgiver 9. november i anledning af dens 50-års fødselsdag: “Ekstraordinære rejser i tid og rum – Et hyldestalbum med Linda og Valentin af danske og internationale tegneserieskabere”. Der medvirker i alt 47 tegneserieskabere i albummet fra Danmark, Sverige, Frankrig og andre lande.

Det uspecificerede går mest på det første hold dimittender fra tegneserieuddannelsen Grafisk Fortælling i Viborg. Der er 18 i alt, de kommer ikke alle sammen, men der kommer en del af dem. Fredag 10. november udgiver Cobolt i samarbejde med VIA University College “Gespenster og gevækster – Afgangsantologi for Grafisk Fortælling 2017”. Der holdes udgivelsesreception på BogForum for denne ganske enestående danske tegneserieantologi fredag eftermiddag.

Man vil også kunne møde flere andre danske tegneserieskabere på Cobolts stand på BogForum, for eksempel Benni Bødker og John Kenn Mortensen (“Julebestiariet”), Stine Spedsbjerg (“Kærestesorg” (og “Voksenlivet er en myte”, danskamerikaneren Sarah Andersens verdensberømte ‘Sarah’s Scribbles’, der endelig udkommer på dansk ca. 20. oktober i StineStregens oversættelse)), Morten Dürr og Lars Horneman (“Zenobia”) og Signe Parkins (“Tusindfryd”, som Cobolt udgiver på dagen i samarbejde med Aben Maler).

Så man kan måske med lidt god vilje sige, at tegneserieområdet på BogForum faktisk findes også i år. Det er blot henlagt til Cobolts stand.”

Forlaget Fahrenheit kommer også med udgivelsen Grus af Anna Degnbol i november! Det fortæller tegneren selv på hendes Instagram.

Og hey! Sweet Danger 2 er udkommet, hvor jeg har tegnet bagsiden, ja jeg tegner nogle gange.

Flere danske nyheder… og nu overtager Michael lige ordet, så hvis I tænker “det ville Henning aldrig sige”, så er der måske noget om snakken.

All around good guy, Rune Ryberg har lavet forsiden til næste nummer af Fiesta. Han lover også at have leveret noget indhold, så sikke en fiesta, det bliver i november, når det udkommer. Se selv forsiden. VILDHED:

Og sidst, men i den grad ikke mindst, så har Rikke Villadsen meldt ud, at hendes første tegneserie “Ind fra Havet” udkommer i USA. Og så tænker I nok, at hun har været heldig at finde et lille indieforetagende, fordi vi er jo allesammen er danskere med dertil hørende mindreværkskomplekser. Men næ, nej og niks. Put janteloven i lommen og råb hurra, for Villadsen udkommer på Fantagraphics!

DET er fandme sejt. Og velfortjent. Læs mere Rikke Villadsen, folkens.

Næste gang hedder vores månedlige opkast nok noget lidt mere sejt og vedholdende. Vi finder på noget. Helst noget, der støtter op om min evige og episke kamp imod forkert delte sammensatte navneord. Tegneserier er også ord. Respekter sproget! Din tegning til Sweet Danger er flot, Henning. Møs møs.

Live long and Lucha!

Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.