Let’s Lucha 148 – Danske tegneserier forår 2018: Splat og poesi

Inden det rigtige blogindlægsindledningsting til podcastet, vil vi lige sige, at vi havde seriøse tekniske problemer, så lyden er lidt dogme-agtig i denne udsendelse. Michael lyder som om, han taler fra bunden af en dåse. En dåse, der har været tomatsuppe i. Vi beklager. Fuck de maskiner. De kommer aldrig til at overtage noget som helst, hvis de bliver ved på den måde.

On with the show:

Fuck nu det der fodbold-VM, EM eller hvad det nu er. Hvis du vil heppe på Danmark, så hep på alle de danske tegneserier, der udkommer hele tiden! Vi er for vilde! Woooh-hooh!!! Yessir, denne gang går vi atter engang i flæsket på en række udgivelser af danske tegneserieskabere. Der er både blod, vold og skønhed, poesi og Karen Blixen på programmet denne gang.

På et eller andet tidspunkt i podcastet (vistnok) snakker vi om, at vi ikke gider snakke om James Stokoes Alien-tegneserie. Fordi Michael allerede har sagt HELE SANDHEDEN om denne ret skuffende tegneserie ovre på Nummer9. Ingen grund til at gentage os selv, når man kan læse sig til det.

Og så afslutter vi en konkurrence… og starter en ny. Men du skal lytte til podcastet for at finde ud af, hvad DET handler om. YES!!!! CLICK-BAIT, MOFOS!!! Pod-bait? Cast-bait?

Første indslag står i drengerøv/horror/splatter-genrens tegn:

Fandenivoldsk af de herrer Lars Kramhøft og Tom Kristensen med flotte farver af Laura Blicher… fra forlaget Fahrenheit. Til alle os, der tilbeder Evil Dead som var den en hellig tekst!!! (hvilket den er):

Death Skool af de herrer Lars Kramhøft (ham igen?) og Simon “Oldefar Undergrund” Petersen. Til dem af os, der på næsten unaturlig vis tilbeder Escape from New York og Troma-film som var de afguder (hvilket de er):

I andet indslag kigger vi på mere sobre udgivelser – begge nomineret til PING-priser!

Grus af Anna Degnbol. Så hidser vi os op og kommer herned. Der er dømt poesi, udkants-Danmark og en nænsom spøgelseshistorie.

Løvinden af Anne-Caroline Pandolfo og Terkel Risbjerg. Nu bliver det sgu litterært i denne tegneserie om Karen Blixen. Vi snakker lidt om Morten Tjalves fine anmeldelse på Nummer9, så den får I lige for som lektier, inden I lytter til os dumpe danskeksamen.

I tredje indslag fortsætter vi vores tour de force igennem rumtiden, når LUCHA LÆSER LINDA (OG VALENTIN):

Linda og Valentin: Storbyen der druknede af Pierre Christin og Jean-Claude Mézières.

Vi søsætter (get it? Fordi der er en båd på billedet ovenfor? Nej? Okay) vores lister over, hvad for nogle albums i serien, der er bedst!! Yes, vi RANGORDNER DEM!!! Indtil videre ser stillingerne sådan her ud:

Linda og Valentin – Michaels liste:

1: Storbyen der druknede
2: Onde drømme

Linda og Valentin – Hennings liste:

1: Storbyen der druknede
2: Onde drømme

Næste gang – Manga og Linda og Valentin tager deres første rejse i rummet!!!! Altså manga er ikke nødvendigvis i rummet. Det KAN det godt være, men vi lover ikke noget. Man skal aldrig love noget. Måske gør vi noget helt andet. Men der er nok noget manga. Og Linda. I rummet. Måske. Det lover vi. Agtigt.

Dette indlæg blev udgivet i let's lucha og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

3 Responses to Let’s Lucha 148 – Danske tegneserier forår 2018: Splat og poesi

  1. Anders Brønserud skriver:

    Du ER Spawn, Henning!

  2. Anders Brønserud skriver:

    … og du lever!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.