Let’s Lucha 135 – frit fra graphic novel-hylden

Det var ikke meningen, at der skulle være et tema denne gang. Vi skulle bare læse, hvad vi havde lyst til og så snakke om det. Det kunne være superhelte eller endnu en science fiction-serie fra Image, du ikke kan huske, du har læst om en uge eller to. Det kunne være manga! Det kunne være ALT!!! MEN!!! Vi føler også åbenbart fancy pants for øjeblikket, så der er dømt indie og graphic novels for alle pengene. Og vi starter med en FREMRAAAAAAGENDE en af slagsen… Lucha, mofos.

The Interview af Manuele Fior. Hold. Da. Fast. Et sjældent enigt Team Lucha kan ikke få armene ned.

Last Days of an Immortal af Fabien Vehlmann og Gwen de Bonneval. En tegneserie, som Michael lånte af Henning for – hvad? – et år siden, men først nu har fået læst. Var den mon ventetiden værd?

Franz Kafkas Forvandlingen af Søren Jessen. Et dansk indslag skal der også være plads til. Og det bliver sgu ikke mere fancy pants end Kafka.

Og hvad angår den gode Søren Jessen, så er vi sikre på, at han er lykkelig over at se en omkring 20 år gammel tegning igen. Fra Hennings skuffer:

Sticks Angelica, Folk Hero af Michael DeForge. Det ville ikke være et rigtigt år uden massive mængder Michael DeForge. Vi elsker ham jo, men hvordan bliver man ved med at snakke om ham måned efter måned? BØR man blive ved?

Cosplayers af Dash Shaw. på med Wonder Woman-kostumet… du skal ikke tænke for meget over, om folk kan se dine deller. Det er en del af gamet. Eller noget.

Do It af Riana Møller. Henning har holdninger.
Her er interviewet med Riana på nummer9.


Det er svært at finde folk, der har læst Do it og mener ting om den, men her er en og hans skæg er meget større end Hennings.

Love Addict: Confessions of a Serial Dater af Koren Shadmi.
Vi kan fortælle at scenen, der bliver beskrevet i podcastet, er noget af det første, der kommer op, når man googler tegneserien.

Næste gang… bladtegnere og Erik Petri!!! DET bliver godt, kan vi love. Rigtigt, rigtigt godt!!!

Dette indlæg blev udgivet i let's lucha og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Let’s Lucha 135 – frit fra graphic novel-hylden

 1. Søren Jessen skriver:

  Hvad er det for en 20 år gammel tegning? Noget jeg har lavet?

  • Henning Larsen skriver:

   Det var et arrangement engang tilbage i folkeskolen, jeg er ikke helt sikker på hvad det helt præcist gik ud på, men jeg kan huske vi skulle lave en et siders tegneserie.
   Jeg er igen lidt usikker på hvorfor jeg har den tegning, men jeg tror jeg var den eneste der rent faktisk havde læst dine tegneserier og spurgte hvordan du fandt på monstre.

   • Søren Jessen skriver:

    Hej Henning
    Sjovt nok at du blev hængende ved den interesse. Nok ikke min skyld 🙂 Den der tegning er virkelig ringe. Stammer nok fra Villy Uhyre-tiden? Efter de to albums til Gyldendal mistede jeg faktisk lysten til at lave tegneserier, og kastede mig over billedbogen. Med graphic novels har jeg fået lysten tilbage. Men, som I selv siger i podcasten, i en blandingsform mellem tegneserie og billedbog. Det synes jeg er mest interessant lige nu.

    • Henning Larsen skriver:

     Du skal ikke undervurdere det, bare det at der kom tegneserier fra danskere gjorde indtryk. Jeg kan dog kun huske et album ud over Villy tegneserierne, noget med et egern og en magisk yoyo.
     Jeg har den stadig, så det har betydet noget at unge Henning fik den. Det fik mig til at se mine egen gamle ting igennem fornyligt, jeg talte med Tatianna Goldberg om at starte en lukket Facbook gruppe for tegnere, så vi i sikkerhed kunne dele vores tidlige ting.
     Tegneserier kan dække over så meget 🙂 Det virker virkelig godt i bogen, at du har hele sider af Gregors værelse, som vi langsomt ser blive tommere og mørkere, nede fra gulvet sammen med ham.

     • Søren Jessen skriver:

      Du har ret. Man skal ikke undervurdere de små detaljer. Alt har potentielt set stor betydning.
      Det er da helt rørende at du har gemt den tegning i alle de år. Og fedt med jeres Lucha-site. Jeg kendte det ikke, men det er jo et super spændende sted, som jeg klart vil følge.

 2. Anders Brønserud skriver:

  Har lige læst “Cosplayers” af Dash Shaw, den var fa’me sjov. I har ret, det er “Ghost world”-light, men det kan også sagtens være nok, jeg var i hvert fald underholdt. Baxter-figuren er ren Rusty Brown – åh, smerten ved at være nørd!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.