Let’s Lucha 133 – Hvad Lucha købte på Copenhagen Comics del 1

Copenhagen Comics er kommet og gået forlængst, men det betyder også, at vi her hos Lucha Comico har haft lidt tid til at reflektere over nogle af de mange nye tegneserier, der udkom på festivalen. Henning spiller som altid BAD COP, imens Michael deler donuts og citronmåner ud til de stakkels tegneserier, der sidder og sveder i afhøringslokale nummer 1. Eller noget. Måske spiste vi det hele selv. Lucha Comico om Copenhagen Comics og de mange udgivelser derfra… take it away:

Det handler i denne første del om følgende mere eller mindre kulørte, grafiske værker:

Metrozone af Søren Glosimodt Mosdal. Henning mindes at blive mobbet i skolegården, og Michael drømmer sig tilbage til flugtaktioner fra New York med Onkel Kurt.Styrelsen af Johan F. Krarup. Tegneserielæsere… mød virkeligheden. Virkeligheden… tegneserielæsere. Den her er vi ikke enige om, så debatten går i studiet. Og for en gangs skyld med reelle argumenter fra begge fløje. Det er den slags tegneserie!

Uledsaget af Karoline Stjernfelt, Tom Kristensen, Halfdan Pisket, Lars Horneman og Adam O. Mere virkelighed! Hvad foregår der?!?? Antologi med flygtningehistorier fra en række mindre kendte tegneserieskabere. Og med “mindre kendte” mener vi nok “toppen af vildhedspoppen”.

Notes: Born to be a Larve af Boulet. Det er det, de unge vil have. Michael er meget gammel og fatter hat. Det er vist noget med det der internet… Henning belærer ham.

Strange Times 1 og 2 af Dave West. Michael læste første bind i 2010, men nu har Dave fra det engelske miniforlag Accent UK endelig færdiggjort sin grafisk interessante science fiction-tegneserie. Hør lidt om Accent UK generelt samt om, hvordan det er at læse en slutning efter så mange år… og IKKE blive skuffet. Accent UK er interessante ikke alene, fordi de har udgivet et par antologibidrag eller tre, som Michael har skrevet, igennem tiderne (full disclosure og alt det der), men også fordi de har haft en stand på alle Copenhagen Comics og Komiks.dk-festivaler. Der er historie her!!! 13 år med historie! Det er mere tid end en gennemsnitlig dansk tegner bruger på at få banket et graphic novel sammen!!! Lang tid, med andre ord.

Mere fra CoCo 17 næste gang. Det garanterer vi næsten. Medmindre vi ombestemmer os. Man ved aldrig.

Dette indlæg blev udgivet i let's lucha og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.