Let’s Lucha 121- undergrundstegneserier med Anders Fjølvar

Luncha dykker ned i den danske undergrund, men det er sgu svært, når man er blevet en del af mainstreamen og svømmer med de store fisk. Eller noget. Så derfor er Anders Fjølvar blevet hevet ind i studiet for at tale om sin undergrundstegneserie Sweet Danger. Hennings navn er med i den tegneserie, men mere om det i podcastet. Nåja, og så prøver Henning ENDNU en gang at piske en stemning op og starte beefs til højre og venstre. Michael er lidt med på legen, men forråder podcastet og skifter side!! Det viser sig nemlig, at Mikey Lindal er THE MAN og chef for det hele. Det er også grunden til, at Henning har tegnet så led en tegning af ham denne gang. Michael kan godt lide penge, men han kunne aldrig drømme om at ryge noget som helst. Bvadr. For mange ture på bagsædet som barn, imens mor og far pulsede løs på forsædet.

MEN!! Tegneserier!!

Først snakker Henning lidt om sin man crush, den danske tegneserieskaber Thomas Mikkelsen. Hans store graphic novel, Drømme i tynd luft, er endelig kommet igennem Kickstarter-maskinen… og den vender vi tilbage til næste gang. Den er jo ikke just undergrund. Det er til gengæld Mikkelsens TMNT zine, som Henning næsten ikke kan trække vejret, imens han snakker om.

MEN!!! Tegneserier!! Undergrund!!

Apocalyptigirl af Andrew MacLean er ikke just undergrund, men Anders har taget den med, så måske smitter hans undergrundshed lidt af på den. Den er nu ude på dansk. Også selvom eksemplet neden for er på engelsk.

apocaly

Og så noget RIGTIGT undergrund:

Første- en tegneserieantologi. Halfdan Pisket har undervist et kursus i at lave tegneserier, og de medvirkende har fået deres historier udgivet i denne ret fine trilogi. Vi kigger på nogle højdepunkter.

Urkraft 2+3 – antologier fra tegneseriekollektivet. Urkraft kan findes på Facebook. Alle må være med, så lyt med, hvis du kunne dig tænke at hoppe på vognen. Anders ved, hvad han taler om.

Og så er der jo udsendelsens helt store emne, nemlig Anders Fjølvars tegneserie…

Sweet Danger… udgivet i løshæfteformat med alt det, du synes er fedt. Vold, sex, bandeord og cirka 20 eller 30 ting, der ville passe ind i Den Store Bagedysts billede af, hvad mænd kan lide. Hovedpersonen er dog en pige, så suck it, DR.  Sweet Danger kan følges og kommunikeres med på Facebook. Skriv til Anders, at han skal lave nummer 2. For det skal han. Vi snakker også med Anders om at selvudgive, om trykkeomkostninger og andre betragtninger, der kan komme håbefulde DYI-tegneserieskabere til gode.

sweetdanger

Bare for at bevise, at han ved, hvad han taler om, så kan vi her linke til en artikel, Anders har skrevet på Metronaut om det at selvudgive. Læs og bliv klogere.

Og så kan man altså ikke snakke om undergrund uden at nævne, at der meget snart er Zine fest i Ungdomshuset. Det bliver ikke meget bedre.

Dette indlæg blev udgivet i let's lucha og tagget , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.