Let’s Lucha 120 – Superhelte fra Miracleman til Daniel Clowes

KONSTANT skal man høre om, hvem der sælger flest tegneserier… Marvel eller DC. Og med tegneserier mener vi nok superhelte. MEN! Der er også en superverden UDEN for de to forlag. Nej, ikke Valiant og Image (eller jo, LIDT Image), men alt fra noget gammelt halløj af Alan Moore genudgivet uden forfatterens navn på forsiden til superheltehistorier skrevet af mænd, der enten HADER superhelte eller ikke hader superhelte NOK! Vi tager et kig på nogle supertitler fra indie-bunken, graphic novel-hylden, uendeligheden af Image-tegneserier og Mark Millars infantile hjerne… alle sammen med det tilfælles (minus den fra Image, faktisk), at de prøver at blande realisme ind i superløjerne. Lad os alle Lucha’e.

Miracleman bind 1-3 af Alan Moore, John Totleben, Garry Leach og Alan Davis. Genudgivet, endelig tilgængelig igen, men ikke velkommen i Alan Moores hjem. What gives? Og kan man overhovedet læse den her gamle sag i dag? Ikke så meget superhelte i den virkelige verden som en meditation over, hvorfor der ikke KAN eksistere superhelte i den verdensorden, vi allerede kender. Eller noget. Vi bruger lang tid på den.

miracleman
(Lad aldrig en chance gå dig forbi, hva’ Alan Moore? Så kan hun lære det)

Kick-Ass af Mark Millar og John Romita Jr. Nu ude på dansk. Og derfor lige til at evaluere endnu engang. For hvad ER det egentlig med ham Millar? Og hvad PRØVER han egentlig at sige om superhelte med den her tegneserie.
kickass
Billedekesemplet er nok Kick-Ass i en nøddeskal…fra Kick-Ass 2, men tja, hvem kan modstå en nøddeskal.

The Death Ray af Daniel Clowes. Fordi Clowes er BEDST, siger Michael og mener det med hele hjertet og hele sin tegneserieelskende sjæl. Se! Verdens bedste dobbeltopslag nogensinde!!!
michael

The Legacy of Luther Strode af Justin Jordan og Tradd Moore.
Lidt til venstre for dagens tema, men Henning er så entusiastisk, at han får lov. Der er noget med et tema om ikke-vold, men hvem kan koncentrere sig om det, når Tradd Moore, kan få det til at se så forførende ud…næsten som om forfatter og tegner har en ting kørende?
luther

Dette indlæg blev udgivet i let's lucha og tagget , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.