Om

Lucha-hvaffor-noget?

Luchacomico er Danmarks mest entusiastiske tegneseriepodcast. Rundt regnet 3 gange om måneden snakker podcastets værter om de ting, der rører sig (eller ikke rører sig) inden for den niende kunstform – tegneserier.

Afgrænsning og indrømmelser:

Værterne forsøger at holde hvert podcast nede på en overskuelig time, men de vil ikke afvise, at de sommetider bliver lidt grebet af situationen. Ligeledes er de ellers så bredt interesserede herrer også lige lovligt gode til at falde i den fælde, der hedder ”Lad os snakke lidt om amerikanske mainstreamserier”. De lover til gengæld at gøre deres yderste for at snakke om andre typer tegneserier samt de værker, der finder vej til de danske hylder.

Hvem er Luchacomico?

Lige som de fleste gode superheltehold, så har der været udskiftning på personalefronten hos Luchacomico i løbet af podcastets eksistens.

Det nuværende hold består af:

Henning Larsen

Henning Larsen – fast vært og Luchas svar på Captain America. Med fast, retfærdig hånd leder Henning podcastet igennem farefulde farvande og mange udefra kommende trusler.

Henning er en af de oprindelige grundlæggere af Ondskabens Flydende Vatikan, dengang det stadig var et ugentligt anmelder-podcast. Han deltager jævnligt med bidrag til forlagets antologier. Hvis han siger HEJ til dig til en tegneseriefestival, og du ikke kan genkende ham, så er det fordi, han ikke længere er langhåret. Nu ligner han alle os andre.

Da OFV-podcastet gik til de evige tegneseriemarker, nægtede Henning – helt i Captain Americas ånd – at give op. Så han startede dette podcast i stedet – Lucha Comico! Never give up, never surrender!

Henning vil gerne føre følgende til bogs: Han har ry for KUN at læse superheltetegneserier, hvilket kun er onde rygter. Han læser ALT (bare der er billeder i).

Michael Lindal AndersenMichael Lindal Andersen – pt. fast vært og det seneste medlem af Team Lucha. Måske er han lidt ligesom Tintins hund Terry i denne sammenhæng. Han er med til at holde Henning ærlig.

Michael er fast anmelder og nyhedsskribent på det digitale tegneserietidsskrift Nummer9 og har læst tegneserier siden før, han havde fået ble på. Han har leveret manus til en række kortere tegneserier i diverse antologier, men er i virkeligheden bibliotekar. Michael har også siddet i bestyrelsen for Copenhagen Comics (tidligere Komiks.dk) siden sabeltigerens tid.

Hans yndlingstegneserier er: Alt af Daniel Clowes, Linda og Valentin (ikke så meget de senere albums) af Mezieres og Christin, Frank af Jim Woodring, Locke and Key af Joe Hill og Gabriel Rodriguez, Watchmen af Alan Moore og Dave Gibbons, Sandman af Neil Gaiman og cirka 1000 andre tegneserier, han ikke kunne komme på, da denne liste blev skrevet.

Tidligere medlemmer eller medlemmer på pause:

Cav Bøgelund, Jeppe K. Møgelmose, Johan K Hertz.

Hvad betyder ”Luchacomico”?

Svaret er forsvundet i mytologiske tåger. Ikke engang Henning kan besvare dette spørgsmål på en ordentlig måde. Men det lyder ret sejt.

 Men skal podcastet ikke være interaktivt, hvis det skal være moderne?

Det er en god pointe. Hvis du som lytter har forslag til tegneserier, som værterne skal tage sig kærligt af eller bare spørgsmål, hadefulde kommentarer eller ros, så kan du skrive til:

Letslucha(snabel-a)luchacomico.dk

Let’s Lucha!!!